Keyword Analyse Zoekwoorden en Competitie

Om uw positie in de markt te bepalen en de haalbaarheid van een SEO campagne, voeren wij altijd eerst een zogeheten keyword analyse uit. Onze zoekwoorden analyse is in feite een competitie analyse. Hoe sterker de competitie van een bepaald keyword, hoe meer SEO er nodig is.

Keyword competitie analyse

Met een keyword analyse bepalen we

  • het aantal zoekopdrachten per maand
  • de mate van competitie
  • de kracht van uw huidige domeinnaam
  • de on site SEO van uw huidige website

Met deze analyse kunnen we een ruwe inschatting maken hoeveel tijd het u kost om op de eerste pagina van Google te komen. Ons uitgangspunt is dat de eerste pagina van Google altijd haalbaar is. De variabele factor is tijd en die is afhankelijk van de kracht van de competitie. De factor tijd is een kwestie van budget. Hoe hoger uw budget hoe meer wij kunnen doen en hoe sneller uw website hoger in google komt. Alles kan maar alles heeft een prijs.

Alternatieve keywords en LongTail

Doordat wij natuurlijk onze eigen unieke SEO strategie toepassen op onze eigen webwinkels en websites weten we inmiddels wat werkt en wat niet werkt. Daardoor kunnen we een redelijke inschatting maken wat de slagingskans is om uw website of webwinkel hoog in Google te krijgen. Heeft u een product of dienst waarin veel competitie is op internet? Dan kost het ons meer moeite, en tijd, om in de zoekresultaten naar boven te komen.

Heeft u die tijd niet en ook een beperkt budget? (we zijn tenslotte niet allemaal multinationals), dan kijken we naar alternatieven. Deze alternatieven komen in onze keyword analyses ook naar boven.

Ter illustratie: u bent een fotograaf en u wilt gevonden worden op het woord fotografie. Dit is een high-competition keyword. Ook is het een te algemeen zoekwoord (broad keyword). Om met een kleine tot middelgrote website hiermee op de eerste pagina van Google te komen bent u misschien wel een jaar bezig terwijl dat vaak niet eens nodig is. Misschien bent u gespecialiseerd in trouwreportages of portret fotografie.

Tijdens onze analyse komen we echter woorden tegen als fotoshoot en familieportret. Samen met u kijken we naar meer specifieke subniches waar de competitie lager is maar het aantal zoekopdrachten per maand nog steeds voldoende is. De verhouding zoekopdrachten/competitie is hierbij de sleutel.

Onze keyword analyse is onderdeel van elk SEO pakket En het lokale gedeelte inclusief Google Schema map zit altijd bij onze pakketten inbegrepen. U kunt echter ook alleen een keyword analyse aanvragen.